Cecilija, kulturno glasbeno društvo Polzela

Domov

Pihalni kvintet SAKSTET 

Pihalni kvintet SAKSTET, deluje od začetka leta 2015 in je edinstven sestav v svetu glasbe. Stalni sestav zasedbe so:

klarinet, bas klarinet, dva altovska saksofona ter tenorski saksofon.

Zaradi širokega repertoarja, ki obsega vse od Bachovih fug preko Mozarta, od Swinga in Jazza, zlate dobe slovenske popevke, Rock"n"rola do sodobnih Pop ritmov, se tako z veseljem odzove povabilu na najrazličnejše dogodke. 

KVINTET SAKSTET POPESTRIL UVODNO SREČANJE TUJIH IN DOMAČIH KEMIKOV NA BLEDU

Kvintet Sakstet je v nedeljo, 15. aprila 2018, popestril uvodno srečanje udeležencev 11. mednarodne konference masne spektrometrije na področju petrokemije, okoljske in živilske kemije, ki je potekala na Bledu med 15. in 18. aprilom. Organizator konference je bila Ruska zveza za masno spektrometrijo, v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani.

Na konferenci je sodelovalo več kot 50 znanstvenikov iz Slovenije, ZDA, Rusije, Francije, Gruzije, Srbije, Češke, Nemčije in Kolumbije, ki so predstavili najnovejše dosežke s tega področja. Večerno uvodno srečanje se je začelo s toplo dobrodošlico vseh udeležencev konference, na kateri so degustirali vino vinarja Danila Baša iz Vipavske doline. Nagovorili sta jih prof. Albert Lebedev in prof. Polonca Trebše. Celoten program je popestril Kvintet Sakstet s svojim raznolikim repertoarjem, medtem ko so udeleženci uživali v degustaciji različnih kuharskih postrežb ter kratki predstavitvi lepote Slovenije in Bleda.

 

Živa Avžner