OBVESTILO IN NAVODILA ZA VPIS, šolsko leto 2020/2021

Obveščamo vas, da vpis v glasbeno šolo Cecilija, KGD Polzela, že poteka.
Prosimo, da izpolnjeno vpisnico pošljete na: cecilija.gs@gmail.com.
Za vse informacije smo vam na voljo na e-pošti in tel. št. 070 990 036 ali 040 757 979. 

GLASBENA ŠOLA

Glasbena šola Cecilije, KGD Polzela

Glasbena šola Cecilija, KGD Polzela, opravlja najžlahtnejše poslanstvo med vsemi, saj širi glasbeno vzgojo med mladimi in starejšimi; sprva kot prvobitno poslanstvo društva, z leti pa kot nosilec raznolikega dogajanja v društvu, ki zagotavlja kulturno pestrost v občini Polzela in širše. 

V letih delovanja društva je tekel pouk na različnih lokacijah, ki so bile bolj ali manj primerne za delovanje društva. Večkrat so bile potrebne selitve, a z velikim razumevanjem občine Polzela, je društvo s selitvijo v obnovljeno »staro« župnišče na Malteški cesti 21, pridobilo primerne prostore za delovanje. 

Danes glasbeni pouk na šoli obiskuje letno okoli 80 učencev, poučuje pa od 10 do 12 učiteljev na instrumentih: klarinet, flavta, saksofon, trobenta, rog, pozavna, tenor, bariton, tuba, harmonika, klavir, kitara, orgle, violina in tolkala. Poučujemo pa tudi glasbeno pripravnico in teoretični pouk.

Program šole poleg učenja vsebuje še nastope pred občinstvom na javnih nastopih glasbene šole, kjer učenci igrajo s spremljavo klavirja, orgel ali v manjših ansamblih in uspešno zastopajo kulturno društvo ter sam kraj na najrazličnejših kulturnih dogodkih v občini in izven.

Ob koncu šolskega leta izvedemo komisijsko preverjanje znanja oz. veščine igranja na instrument, učenci pa prejmejo potrdilo, da so izpit opravili v skladu s sprejetim učnim načrtom glasbene šole.

Pogosto vprašanje staršev je, v čem je razlika med »državno« in glasbeno šolo Cecilija Polzela. Predvsem je uspeh učencev v glasbeni šoli Cecilija v večji meri odvisen od njihove pridnosti in vestnosti. Učenci imajo individualni pouk dvakrat tedensko, poleg tega obiskujejo še nauk o glasbi in občasno komorne vaje. Kljub temu, da program glasbene šole Cecilija sledi programu državnih glasbenih šol, je potrebno za priznanje nižje glasbene šole opraviti preizkus znanja še v državni glasbeni šoli.

Ker je glasbena šola Cecilije, KGD ljubiteljska glasbena šola, lahko prilagajamo program posameznim željam slušateljev, vpis poteka skozi vse leto, starostne omejitve za vpis pa ni.

Dejstvo, da se učenci po zaključku izobraževanja odločijo za nadaljevanje glasbene poti bodisi na nadaljevalni stopnji, v orkestru ali kot člani drugih zasedb, nas navdaja z optimizmom in zadovoljstvom.